Viinis eemaldati lennult pommi üle naljatanud mees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe logo levimas Facebookis ja YouTubeis
ISISe logo levimas Facebookis ja YouTubeis Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Austria lennujaamas tekitas segadust mees, kes naljatas oma kotis olevate pommide üle.

35-aastane Austria kodanik, kes oli läbimas viimast turvakontrolli enne lennuväravat, korraldas häire, kui keeldus oma sülearvutit selle kotist välja võtmast, samal ajal naljatades, et see sisaldab vaid kolme pommi ja lisades, et oma pommivöö on ta täna koju jätnud, vahendab The Local.

Naljategija eemaldati kaasreisijate hulgast ning turvatöötajad otsisid läbi nii mehe kui ka kogu tema pagasi. Peale kontrolli keelati mehel lennule minna ja ta anti üle politseile.

Arvestades hiljutisi sündmusi Euroopas on arusaadav, miks taolisi nalju väga tõsiselt võetakse. Nagu enamikus Euroopa lennujaamades, nii on ka Viini lennujaamas turvatöötajate arvu suurendatud, samuti patrullivad seal relvastatud politseinikud  ja pommikoerad.

Lisaks naljamehele on meedias äratanud tähelepanu intsident, kus üht Viini lennujaama turvatöötajat süüdistati internetiportaalides sümpaatia avaldamist ISISele. Internetis levivad pildid, kus mees teeb ISISe võidukäeliigutust, samuti on mees džihaadi ideoloogiaid propageerivate lehtede austaja. Kõnealune mees eemaldati töölt ning uurimine tema seotusest ISISega käib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles