Bangladeshis hukkus meeleavaldusel neli inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haavatud Bangladeshi mees kantakse haiglasse.
Haavatud Bangladeshi mees kantakse haiglasse. Foto: STRINGER/AFP

Bangladeshis avas politsei esmaspäeval tule Hiina toetatud elektrijaamade ehitamise vastu meelt avaldanud külaelanikele, hukkus neli inimest.

Umbes 500 külaelanikku kogunesid rannikul asuvasse Gandamara linna ja avaldasid meelt kahe kivisöe jõul töötava elektrijaama ehitamise vastu. Külaelanike väitel tõstetakse tuhanded inimesed seetõttu oma kodudest välja.

Kohalikud võimud ei keelustas meeleavalduse ning politsei teatel avati tuli protestijate pihta, sest nad ründasid korrakaitsjaid.

Rajooni politseiülema Hafiz Akteri sõnul hukkus neli inimest. Kümned said viga, sealhulgas 11 politseinikku, lisas ta.

Pealtnägijate sõnul lasti maha vähemalt viis ning politsei vigastas rohkem kui sadat inimest. Meeleavaldusel osales umbes 15 000 inimest, lisasid pealtnägijad.

Kõnealuse kahe elektrijaama ehitust ajab kohalikul tasandil S. Alam Grupp, mis hakkas selleks ostma külaelanikelt maad. Enamik projekti rahastusest tuleb kahelt Hiina firmalt - SEPCOIII Electric Power ja HTG.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles