Hollandi politsei sooritas suurhaarangu narkojõukude vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi politsei.
Hollandi politsei. Foto: AFP / Scanpix

Hollandi lõunaosas otsisid politseinikud esmaspäeval narkojõukude vastase operatsiooni raames läbi 111 kodu ja kontorit, kinni peeti 56 kahtlusalust, teatasid võimud.

Operatsioonis osales umbes 1500 politseinikku ja korrakaitsjat, öeldi prokuratuuri avalduses. Operatsiooni sihtmärgiks oli narkootikumide, peamiselt kanepi ja ecstasy tootmine.

Eindhoveni lähistel Besti väikekülas sooritati haarang ka narkojõukude arvatavale kohtumispaigale, mida jälgiti aastaid. «Seda kohtumispaika külastas umbes 700 inimest,» teatas prokuratuur.

«Politsei kasutas kohtumispaiga jälgimisel saadut teavet teistes juurdlustes, milles võeti vahi alla kahtlusaluseid, konfiskeeriti relvi ja narkosaadetisi ning suleti narkolaboreid ja kanepiistandusi.»

Ühest Eindhovenis asuvast majast leiti sadu kanepitaimi, kolm kilo kanepit ja kaks kilo kokaiini.

Politsei on viimastel aastatel suunanud teravdatud tähelepanu Hollandi Zeelandi, Põhja-Brabanti ja Limburgi provintsidele, sest sinna koondus hiljuti hulgaliselt narkorühmitusi ja organiseeritud kuritegevust.

Piirkonna lähedal paiknevad Euroopa suurim sadamalinn Rotterdam ja Belgias asuv Antwerpen. Mõlemat nähakse Euroopasse tulevate narkootikumide olulise transiitpunktina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles