Kongo pealinnas lahvatanud vägivallas tapeti vähemalt 17 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed põgenesid vägivalla eest Moungali kirkusse.
Inimesed põgenesid vägivalla eest Moungali kirkusse. Foto: STRINGER/REUTERS

Kongo Vabariigi pealinnas Brazzavilles esmaspäeval lahvatanud vägivallas on tapetud juba vähemalt 17 inimest, teatasid teisipäeva õhtul võimuesindajad.

Valitsus nimetas toimuvat terrorirünnakuks.

"Surma on saanud kolm julgeolekujõudude liiget, kaks tsiviilisikut ja 12 ründajat. Vigastada on saanud kuus julgeolekutöötajat ja mitmeid tsiviilisikuid. Ohvrite arv on täpsustamisel," kirjutas valitsuse eestkõneleja Thierry Moungalla oma Twitter kontol.

Brazzaville'is ründasid endised mässulised esmaspäeva varahommikul sõjaväe kontrollpunkti ja süütasid politseijaoskondi. Politsei ja ründajate vahel puhkes tulevahetus, kuid võimud on korda taastamas.

Põlema süüdati kuus politseijaoskonda, linnaosavalitsuse hoone, kaks tollipunkti ja hulgaliselt erinevaid sõidukeid. Politseijaoskondi rünnati Djoue, Makelele, Lemina ja Kinsoundi rajoonides.

Võimude teatel üritatakse välja selgitada, kas vägivald on seotud mõne nädala eest toimunud presidendivalimistega. Need võitis riiki 30 aastat valitsenud Denis Sassou N'Guesso.

Kongo valitsus võitles 2000. aastate algul mässulistega, kes nõudsid endale suuremat rolli valitsuses ja sõjaväes. Mässulised ja valitsus sõlmisid 2003. aastal rahulepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles