Läti maksuamet soovib Panama dokumentides olevate lätlaste nimesid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mossack Fonseca õigusbüroo Panamas
Mossack Fonseca õigusbüroo Panamas Foto: SCANPIX

Läti maksuametiga peaksid viivitamatult võtma ühendust ajakirjanikud, kel on teavet nn Panama dokumentides esinevatest lätlastest, ütles maksuameti rahapesutõrjeosakonna juht Viesturs Burkāns täna.

«Oleks väga hea, kui isikud, kel on teavet (Panama dokumentides esinevatest) Läti kodanikest, esitaksid selle viivitamatult maksuametile, mis saaks seejärel sooritada maksuauditi ja selgitada välja, kes on millises ulatuses riiki petnud,» lausus Burkāns telekanalile LNT.

«Seejärel saaks maksuamet otsustada, kas suunata juhtumid edasi rahanduspolitseile, mis omakorda saaks langetada otsuse kriminaalasja alustamisest,» lisas ta.

Baltimaades uuriva ajakirjandusega tegelev keskus Re:Baltica ütles varasemalt, et Panama advokaadibüroost Mossack Fonseca lekkinud dokumentides seas on ka Läti kodanike nimesid.

Re:Baltica avaldab Lätiga seotud andmetest raporti homme. «Dokumentides on Läti nimesid, kuid need on poliitilisest seisukohast võrdlemisi tähtsusetud,» lausus Jemberga.

Rahvusvaheline Uurivate Ajakirjanike Konsortsium (ICIJ) avaldas pühapäeva õhtul Panama advokaadibüroost Mossack Fonseca lekitatud dokumentidele toetuva ajakirjandusliku uurimustöö, millest selgub, kuidas maailma rikkad ja mõjuvõimsad kasutasid aastatel 1977-2015 oma varade varjamiseks panku, õigusbüroosid ja riiulifirmasid. 

Lekkinud dokumente oli kokku 11,5 miljonit ja Mossack Fonsecal on harusid 35 riigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles