Saksamaa võib mais piirikontrolli lõpetada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia-Austria piiri silt üle soditud sõnaga tere tulemast
Itaalia-Austria piiri silt üle soditud sõnaga tere tulemast Foto: SCANPIX

Saksamaal on arutluse all eelmisel aastal taastatud piirikontrolli lõpetamine, kuna Balkanilt sissevoolav põgenike tulv on oluliselt vähenenud, märkis eile Saksamaa siseminister Thomas de Maiziere. 

«Me ei pikendaks piirikontrolli peale 12. maid, kui sisserändurite arv jääb nii madalale nagu ta seda on praegu,» ütles de Maiziere Austria rahvusringhäälingule, ORF.

De Maiziere’i avaldus tuleb peale kohtumist saksa keelt kõnelevate riikide siseministrite kohtumist Austria pealinnas, Viinis.

Austria-Saksa piirikontroll taastati eelmise aasta septembris, peale seda, Saksamaale saabus üle 10 000 migrandi päevas.

Suur enamus neist olid Süüria, Afaganistani ja Iraagi  sõjapõgenikud, kes võtsid ette ohtliku merereisi Türgist Kreekasse, et pääseda EL põhjapoolsetesse riikidesse.

Saksamaa võttis eelmine aasta vastu rekordilise 1,1 millionit migranti. See on riigi viinud suurima migratsioonikriisini peale teist maailmasõda.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles