Savtšenko alustas taas kuiva näljastreiki (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina armee leitnant Nadežda Savtšenkot enne kohtuotsuse väljakuulutamist 21. märtsil Rostovi oblasti Donetski linnakohtus. 22. märtsil mõistis kohus ta 22 aastaks vangi osalemise eest kahe Vene ajakirjaniku tapmises Ida-Ukrainas.
Ukraina armee leitnant Nadežda Savtšenkot enne kohtuotsuse väljakuulutamist 21. märtsil Rostovi oblasti Donetski linnakohtus. 22. märtsil mõistis kohus ta 22 aastaks vangi osalemise eest kahe Vene ajakirjaniku tapmises Ida-Ukrainas. Foto: Scanpix/AP

Venemaal vangi mõistetud Ukraina piloot Nadia Savtšenko alustas täna taas kuiva näljastreiki, millega nõuab enda tagasisaatmist Ukrainasse, lausus tema advokaat.

Savtšenko keeldus alates täna hommikust toidu ja vedelike manustamistest, lausus advokaat Mark Feigin Twitteri vahendusel. Piloot nõuab viivitamatut tagasisaatmist oma koduriiki, lisas ta.

Ekspertide sõnul suudavad inimesed toiduta elus püsida nädalaid, kuid veeta vaid päevi.

Vene kohus mõistis Savtšenkole pika vanglakaristuse 22. märtsil. Otsus jõustus eile ning seaduse alusel tuleb ta 10 päeva jooksul toimetada vangilaagrisse.

Samas ei toimu see juhul, kui ta vahetatakse Ukrainas vangis olevate isikute vastu või saadetakse kodumaale tagasi.

Ukraina president vestles eile Savtšenkoga telefoni teel ning andis talle ülevaate tema vabastamiseks tehtud sammudest, öeldi presidendi veebilehel.

Savtšenko teenis Kremli-meelsete mässulistega võitlevas Ukraina vabatahtlike pataljonis, kui separatistid ta 2014. aasta juulis kinni võtsid.

Süüdistuse kohaselt koordineeris Savtšenko suurtükituld, milles Vene piiri lähedal hukkus kaks ajakirjanikku ja mitu tsiviilisikut. Savtšenko sõnul oli ta juhtunu hetkel juba Venemaale toimetatud.

Ukraina võimude sõnul on Savtšenko sõjavang, tegemist on poliitilise protsessiga ja ta tuleks Minski rahulepete kohaselt vabastada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles