Al-Qaeda kinnitas oma kõneisiku surma Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abu Firas al-Suri
Abu Firas al-Suri Foto: Youtube

Terrorivõrgustiku Al-Qaeda Süüria haru kinnitas kolmapäeval oma kõneisiku Abu Firas al-Suri surma varem sel nädalal aset leidnud USA õhurünnakus.

Twitterisse üles riputatud avalduses märkis Al-Nusra Rinne, et Suri ja teised rühmituse liikmed hukkusid «ristisõdijate» õhurünnakus 3. aprillil 2016.

Teate kohaselt tabas rünnak väljaõppelaagrit, kuid selles ei täpsustatud, kus nimelt Süürias.

Pentagon teatas esmaspäeval, et Ühendriikide õhujõud ründasid päev varem Al-Nusra nõupidamist Süüria loodeosas, kuid ei kinnitanud Suri hukkumist.

Suri oli Süüria kodanik ja Al-Qaeda liige, kes võitles Afganistanis 1980. ja 1990. aastatel, ütles Pentagoni kõneisik Peter Cook.

Ta aitas koos Osama bin Ladeni ja teiste Al-Qaeda asutajaliikmetega terroriste välja õpetada ja maailma eri paikades rünnakuid korraldada, lisas Cook, kelle sõnul sai pühapäevases õhurünnakus surma mitmeid vaenlase võitlejaid.

Suri surmast teatas ka Londonis baseeruv Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus, mille andmeil hukkusid Idlibi provintsis toimunud rünnakus ka tema poeg ja veel 20 džihadisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles