Parlamendikomisjon toetas Brasiilia presidendi tagandamisprotsessi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsikuisel meeleavaldusel São Paulos välja toodud plakat iseloomustab president Dilma Rousseffi bandiidi ja valetajana.
Märtsikuisel meeleavaldusel São Paulos välja toodud plakat iseloomustab president Dilma Rousseffi bandiidi ja valetajana. Foto: SCANPIX

Brasiilia parlament peaks president Dilma Rousseffi tagandamisprotsessiga edasi liikuma, teatas kongressi erikomisjoni esindaja kolmapäeval.

Kongressi alamkoja tagandamiskomisjoni raportöör Jovair Arantes jõudis enda sõnul järeldusele, et vasakpoolse presidendi tagandamiseks esitatud põhjendused on õiguslikult lubatavad.

Soovitusele peaks järgnema hääletus 513-kohalises alamkojas, kus tagandamiseks vajaliku protsessi algatamiseks ülemkojas läheb vaja 342 häält ehk kaks kolmandikku. Kui Rousseffil õnnestub saada enda toetuseks 171 häält, tagandamisprotsess katkeb.

Rousseff ei ole enda sõnul rikkunud ühtegi seadust, mis vastaksid tagandamise standarditele.

Rousseffit süüdistatakse riigieelarvega manipuleerimises eesmärgiga suurendada föderaalkulutusi 2014. aasta tagasivalimiskampaania ajal ja veel kord 2015. aastal tõsise majandussurutise ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles