John Kerryst sai enim reisinud USA välisminister ajaloos

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Kolmapäeval Bahreini visiidile saabunud John Kerryst sai enim reisinud USA välisminister ajaloos.

Lennu järel Bahreini on Kerry läbinud Ühendriikide esidiplomaadina 1,06 miljonit miili ehk 1,7 miljonit kilomeetrit. Ta edestab eelmise presidendi George W. Bushi teisel ametiajal välisministrina töötanud Condoleezza Rice'i umbes 1600 kilomeetriga.

Oma eelkäija Hillary Clintoni läbitud vahemaa ületas Kerry detsembris.

Kerry on veetnud pärast 2013. aasta veebruaris välisministriks saamist õhus üle 2300 tunni ehk 96 päeva. Valitsuslennukis on ta viibinud 467 erineval päeval.

Kerryl on võimalik president Barack Obama teise ametiaja lõpuni jäänud 10 kuuga reisikilomeetreid veel tublisti suurendada.

Ühendriikide välisminister lendas Lähis-Itta teisipäeval New Yorgist pärast energiateemalisel konverentsil osalemist, tehes Islandil lennuki tankimiseks vahemaandumise. Nädala teises pooles plaanib ta külastada Jaapanit.

Kerryl on üks rekord siiski veel ületamata: Clinton külastas aastatel 2009-2013 välisministrina 112 riiki.

Praegune USA välisminister on käinud korduvalt mitmes lemmiksihtkohas, sealhulgas Pariisis, Londonis ja Jeruusalemmas. Kokku on Kerry külastanud välisministrina seni 80 riiki ja Bahreinist sai järjekorras 81.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles