Hodorkovski mõisteti 14 aastaks vangilaagrisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski.
Mihhail Hodorkovski. Foto: SCANPIX

Vene endine ärimees Mihhail Hodorkovski mõisteti rahapesu ja varguse eest 13,5 aastaks vangi, vahendab RIA Novosti.

AFP teatel on mehe karistus kokku 14 aastat pikk. Hodorkovski peaks vanglast vabanema 2017. aastal.

Eelmine vanglakaristus määrati Hodorkovskile kaheksaks aastaks ning nüüd lisandub olemasolevale karistusele veel kuus aastat. Kuna eelmist karistust on jäänud kanda veel pool aastat, kujuneb vanglakaristus kokku 14 aasta pikkuseks. Karistuse jõustumise hetkeks loetakse 2003. aastat.

Lisaks Hodorkovskile teenis sama pika vangistuse ka tema äripartner Platon Lebedev.

«Hodorkovski ja Lebedevi parandamine pole võimalik muudmoodi, kui neid ühiskonnast isoleerides,» teatas kohtunik Viktor Danilkin kohtuotsust ette lugedes.

Hodorkovski ja Lebedev varastasid kohtuotsuse kohaselt Jukose kaudu 218 miljonit tonni naftat ning pesid puhtaks kolme miljardi rubla väärtuses raha.

Hodorkovski ja Lebedev arreteeriti 2003. aastal ning 2005. aastal määrati neile maksudest kõrvalehoidmise eest üheksa aasta pikkune vanglakaristus. Meeste kaitsjad kaebasid otsuse edasi ning vanglakaristus lühenes hiljem kaheksa aasta pikkusele vangistusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles