Migrantide pihta sülitanud taanlane sai rassismi eest trahvi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid, peamiselt Süüriast, ootavad Taanis rongi, millega sõita edasi Rootsi.
Migrandid, peamiselt Süüriast, ootavad Taanis rongi, millega sõita edasi Rootsi. Foto: SCANPIX

Taanlasest mees, kes sülitas migrantide pihta, nõustus kohtuprotsessi vältimiseks maksma 5000 Taani krooni (670 euro) suuruse rahatrahvi.

Taani meedias Sülitavaks meheks nimetatud isik sattus septembris fotograaf Sigrid Nygaardi kaamerasilma ette hetkel, kui ta sülitas Lollandi saarel asuvalt sillalt migrantide pihta, kes olid mööda maanteed teel Taanist Rootsi. Süüdistuse järgi olevat mees migrante ka verbaalselt alavääristanud ning näidanud neile keskmist sõrme.   

Mehele esitati süüdistus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mida on nimetatud ka rassismi paragrahviks. Kohtuprotsessi vältimiseks nõustus mees aga tasuma rahatrahvi.

«Kui ta oleks oma süüd eitanud, läinuks asi kohtusse ja siis oleks tema süüdimõistmine ja rahatrahv olnud kohtuniku otsustada,» ütles prokurör Jeanette Wincentz Andersen. «Nüüd nõustus ta trahvi maksmisega, mistõttu tuleb eeldada, et ta on tunnistanud oma süüd,» lisas Andersen, kes samas tunnistas, et ta ei tea, kas mees on oma süüst aru saanud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles