Medvedevi sõnul jääb Moskva Armeenia sõbraks ja partneriks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev Armeenias visiidil
Vene peaminister Dmitri Medvedev Armeenias visiidil Foto: SCANPIX

Vene peaminister Dmitri Medvedev ütles eile, et Moskva jääb Armeenia sõbraks.

«Venemaa oli ja jääb Armeenia usaldusväärseks sõbraks ja partneriks,»  kirjutas Medvedev oma Facebooki kontol pärast kõnelusi Jerevanis.

Tema sõnul on Vene-Armeenia koostöödünaamikad stabiilsed ning kahe riigi kaubavahetus ei ole negatiivsetest maailmatrendidest hoolimata langenud.

Kahel riigil on Vene peaministri hinnangul ühine ajalugu ja kultuur ning suhteid iseloomustab ka tihe inimestevaheline läbikäimine. «Armeenia pöörab suurt tähelepanu vene keele toetamisele,» ütles ta.

«Me arendame neid suhteid edasi ja oleme valmis arutama ettepanekut kasutada Armeeniasse reisimiseks Vene sisepasse,» ütles Medvedev.

Venemaa on Armeenia tähtis liitlane ning riigis asuvad Vene sõjaväebaasid. Armeenia kuulub Venemaa juhitavasse regionaalsesse julgeolekublokki Kollektiivne Julgeolekulepingu Organisatsioon (KJLO).

Aserbaidžaan ja Armeenia jõudsid teisipäeval neli päeva kestnud vaenutegevuse järel Mägi-Karabahhi rindejoonel kokkuleppele relvarahus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles