Fidel Castro ilmus üheksa kuu jooksul esimest korda avalikkuse ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fidel Castro
Fidel Castro Foto: SCANPIX

Kuuba kommunistliku revolutsiooni ikoon Fidel Castro ilmus eile esimest korda viimase üheksa kuu jooksul avalikkuse ette, ekspresident vestles koolilastega ja kritiseeris USA presidendi Barack Obama visiiti saareriiki.

Riigitelevisioonis näidati Castrot (89) istumas ja rääkimas lastega oma kunagisest kaasvõitlejast Vilma Espinist.

Viimati näitas riigitelevisioon Castrot üheksa kuud tagasi rääkimas relvajõududes ja siseministeerium töötavate tsiviilisikutega.

Kuuba kommunistid eesotsas Fidel Castroga haarasid saareriigis võimu 1959. aastal. 2006. aastal andis Fidel tervislikel põhjustel võimu üle vennale Raúl Castrole.

Kuuba võimupartei valmistub 16. aprilli parteikongressiks, kus pannakse paika Kuuba majanduslik ja poliitiline kurss järgmiseks viieks aastaks.

Castro kiitis sõnavõtus Kuuba riiklikku haridussüsteemi. Riiklikus päevalehes Granma ilmunud artiklis kritiseeris ta Obama külaskäiku 20.-23. märtsini.

«Me ei vaja impeeriumilt midagi,» kirjutas endine president.

Obama ja Raúl Castro taastasid 2015. aasta juulis pool sajandit kestnud vastasseisu järel kahe riigi diplomaatilised suhted.

USA president kuulutas Kuubat külastades külma sõja viimaks lõppenuks. Kahe riigi suhete normaliseerimisest hoolimata on 1960. aastal Kuubale kehtestatud Ühendriikide embargo endiselt jõus ning Washington ja Havanna on eri meelt inimõigusküsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles