Venemaa: lääne üleskutse eirata Hollandi rahvahääletust on huvitav

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainian and EU flags fly in front of the Presidential Administration in Kiev, Ukraine, April 7, 2016. REUTERS/Valentyn Ogirenko
Ukrainian and EU flags fly in front of the Presidential Administration in Kiev, Ukraine, April 7, 2016. REUTERS/Valentyn Ogirenko Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS

Moskvat hämmastas lääne reaktsioon Ukraina-Euroopa Liidu assotsiatsioonileppe Hollandi rahvahääletuse tulemustele, ütles Vene asevälisminister Aleksei Meškov reedel.

«Praegu on läänes, mis peab end maailma ainsaks demokraatlike väärtuste kandjaks, väga huvitav lähenemine rahvahääletuse küsimusele: kui rahvahääletuse tulemus neile ei meeldi, siis nad seda ei tunnusta. Kui meile ei meeldi Hollandi rahvahääletuse tulemus, siis lihtsalt eirakem seda,» ütles Meškov riigiduumas esinedes täna.

«Reaktsioon sellele rahvahääletusele on üldse küllalt huvitav: räägitakse, et see ei kohusta millekski, milleks selle tulemusi arvesse võtta, tuleb edasi liikuda, nagu midagi ei oleks juhtunud. Kõlavad sellised asjad,» lisas ta.

«Üleeile Hollandis aset leidnud Ukraina-EL-i assotsiatsioonileppe rahvahääletus on veel üks kinnitus sellele, et sanktsioonid ja Venemaa-vastane poliitika segavad eelkõige läänt ennast,» võttis Meškov oma jutu kokku.

Hollandis üleeile peetud referendumil toetas Ukraina-EL-i assotsiatsioonilepet 38 ja vastu oli 61 protsenti hääletanuist. Rahvahääletusest osavõtt oli madal, küündides napilt üle 30 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles