Brüsseli rünnakutega seoses vahistati mitu inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Abrini
Mohamed Abrini Foto: SCANPIX

Belgia politsei vahistas seoses märtsikuiste Brüsseli terroriünnakutega reedel mitu inimest, politseiallikate andmeil oli kinnivõetute seas ka Pariisi mullustes rünnakutes kahtlustatav Mohamed Abrini.

Politseiallikas Abrini asupaika ja vahistamise üksikasju ei täpsustanud, kuid rahvusringhäälingu VRT teatel leidis see aset Anderlechti linnaosas, kus elasid veel mitmed Pariisi ja Brüsseli rünnakutes kahtlustatavad.

31-aastane Maroko päritolu Abrini oli jäänud videolindile Pariisi lähedal maanteeäärses teenindusjaamas vahetult enne 13. novembri veresauna koos praeguseks kinni võetud teise kahtlusaluse Salah Abdeslamiga.

Teda kahtlustatakse rünnakusihtmärkide väljavalimises.

VRT väitel olevat äsja kinni peetud Abrini Brüsseli lennujaama rünnaku nn kolmas mees ehk mütsi ja heledat jakki kandnud kahtlustatav, kes erinevalt oma kahest kaaslasest end õhku ei lasknud.

Abdeslam, kelle vend Brahim end Pariisis õhku lasi, vahistati 18. märtsil Brüsselis mitte kaugel oma kodust pealinna Molenbeeki linnajaos.

Abdeslam, kes advokaadi sõnul kavatses end samuti õhku lasta, oli viimasel hetkel sellest loobunud ning pärast 130 inimese elu nõudnud rünnakuid Brüsselisse pagenud.

Brüsselis hukkus 22. märtsi hommikul koordineeritud plahvatustes lennujaamas ja metroos 32 inimest ning lisaks kolm suitsiidiründajat. Vigastada sai üle 300 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles