Rokkstaar jättis homovastase seaduse pärast ära oma kontserdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bruce Springsteen.
Bruce Springsteen. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika rokilegend Bruce Springsteen jätab ära oma homsesse plaanitud kontserdi Põhja-Carolina osariigis – põhjuseks sealne seksuaalvähemuste vastu suunatud eelnõu, mis seadustab kriitikute sõnul diskrimineerimist.

Põhja-Carolinas vastu võetud seadus lubab omavalitsustel inimesi diskrimineerida nende seksuaalsest orientatsioonist ja soolisest identiteedist lähtuvalt, samuti keelab ära õigusloome, mis pakuks seksuaalvähemustele kaitset. Seaduse järgi peavad ka kõik avalikud käimlad panema välja sildid, mis jaotab kasutajaid ainult bioloogiliste sootunnuste põhjal.

Etteaste pidi toimuma pühapäeval Greensboros, kuid Springsteeni sõnul katkestas ta kontserdi, kuna tahab näidata solidaarsust «vabadusvõitlejate» vastu. «Minu silmis on see teatud inimeste – kes ei suuda taluda meie riigi progressi kõigi oma kodanike inimõiguste tagamisel – katse seda progressi tagasi lükata,» kirjutas muusik avalduses. 

Määruse surusid läbi Põhja-Carolina vabariiklastest seadusandjad. Selle on mõistnud hukka ka mitmed suurettevõtted, teiste hulgas Bank of America ja American Airlines. «Mõned asjad on tähtsamad kui rokk-kontsert, ning see võitlus eelarvamuste ning kitsarinnalisuse vastu on üks nendest,» lausus Springsteen. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles