Moskva loomaaiast leiti inimjäänused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva loomaaia väravad.
Moskva loomaaia väravad. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Moskva politsei kutsus linna loomaaeda appi arheoloogid – töölised avastasid ajaloolise ehitise taastamise käigus sealt inimjäänused.

Politseivõimude andmeil tulid inimkondid lagedale eile, kui töölised olid ametis loomaaia peasissepääsu lähedal asuva hoone juures. «Personal leidis inimjäänused kahe meetri sügavuselt,» teatas politsei avalduses. «Algatasime uurimise, mis sisaldab analüüse ja identifitseerimist.» Kontide arvatavat vanust pole veel avalikustatud – ega ka seda, kas nende omanikud võisid surra vägivaldset surma.

1864. aastal asutatud Moskva loomaaed on üks Euroopa vanimaid ning on koduks ligi tuhandele eri liigile. Asutus sattus selle nädala hakul väiksemat sorti skandaali, kui ootamatult vallandati selle direktor Natalja Kolobova. Osad töötajatest esitasid kaebuse, milles kurtsid juhi valikute üle loomaaia turustamisel. Teised koostasid aga Kolobova toetuseks protestikirja, mille plaanivad anda üle Moskva linna kultuurisosakonnale.

Eilse pärastlõuna seisuga oli virtuaalkeskkonnas Change.org asuvale petitsioonile Vladimir Putinile Kolobova ametisse ennistamiseks kirjutanud alla 1080 inimest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles