Bangladeshi islamiäärmuslased kuulutasid sõja ateistidele (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldaja mõrvatud Nazimuddin Samadi portreega.
Meeleavaldaja mõrvatud Nazimuddin Samadi portreega. Foto: SIPA/Scanpix

Terrorirühmitise Al-Qaeda Bangladeshis asuv haru Al-Qaeda India subkontinendil kuulutas välja sõja riigis avalikult tegutsevate prominentsete ateistide vastu.

Bangladeshi võimud uurivad 26-aastase kirjaniku, üliõpilase ja blogija Nazimuddin Samadi tapmist, kes hakiti matšeetedega surnuks kolmapäeva õhtul. Enne mootorrattaga põgenemist jõudsid ründajad ka teda tulistada.

Al-Qaeda andis välja avalduse, milles nimetas Samadi Allahi vaenlaseks. Tõendusmaterjalina solvangutest islami vastu tõi rühmitis näiteks kolm tema Facebooki-postitust, millest vanim pärineb aastast 2013. Politsei pole veel rühmitise omaksvõttu kuritööle ametlikult kinnitanud.

Samad on viimase 14 kuu jooksul kuues ateistliku materjali avaldaja või kirjastaja, kes pealinnas Dhakas mõrvatud. Al-Qaeda on ähvardanud ka kohalikke kohtunikke, advokaate, insenere ja arste, kes «ei luba teistel järgida šariaadiseaduse ettekirjutusi».

Bangladeshi võimud on varem eitanud, et Al-Qaeda või terroristlik Islamiriik (ISIS) on nende territooriumil kanda kinnitanud. Selle asemel on nad väitnud, et üle riigi toimunud rünnakud nii ateistide, hindude, kristlaste kui šiiitide vastu on kohalike äärmuslaste kätetöö.

Valitsus on lubanud tuua tapjad kohtu ette.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles