Medvedev: relvatarnete peatamine Bakuule ja Jerevanile pole mõttekas (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev.
Dmitri Medvedev. Foto: Sputnik/Scanpix

Kui Moskva peatab relvatarned Armeeniale ja Aserbaidžaanile, võtavad Venemaa koha üle teised riigid, ütles täna Venemaa peaminister Dmitri Medvedev.

«Kui me kujutaksime minutiks ette, et Venemaa loobub sellest rollist, siis me mõistame suurepäraselt, et see koht ei jää tühjaks. Nad ostavad relvi teistest riikidest ning nende relvade surmavus ei oleks väiksem,» ütles Medvedev intervjuus telekanali Rossija-1 uudisteprogrammile.

«Samal ajal võib see isegi kõigutada praegust tasakaalu, kuna meie mõistame meie partnerite nõudmisi ning kõik saavad aru  jõudude vahekorrast regioonis,» lisas ta.

Medvedevi sõnul ei ole ta kindel, et kui teiste riikide relvatarnijad «siseneksid sellele turule», muudaks see olukorra lihtsamaks. Vastupidi, olukord muutuks peaministri hinnangul tõenäoliselt veelgi keerukamaks.

«Ma usun, et relvi saab ja tuleb hankida mitte ainult nende kasutamiseks mingil hetkel, vaid ka heidutusfaktorina, ning kõik konflikti osapooled peaksid seda asjaolu meeles pidama,» lisas Medvedev.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles