Briti peaminister avaldas oma viimase kuue aasta maksuandmed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron laupäeval Konservatiivse partei kevadfoorumil.
Briti peaminister David Cameron laupäeval Konservatiivse partei kevadfoorumil. Foto: AFP / Scanpix

Briti peaminister David Cameron avaldas pühapäeval oma viimase kuue aasta maksuandmed, püüdes leevendada avalikkuse meelepaha seoses asjaoluga, et ka tema isa nimetati Panama advokaadibüroost Mossack Fonseca lekkinud dokumentides.

Sajad meeleavaldajad nõudsid laupäeval Cameroni tagasiastumist, kui ta lõpuks tunnistas, et tal oli aktsiaid oma isa Bahamal registreeritud investeerimisfondis.

Cameron avalikustas pühapäeval, et sai oma emalt 200 000 naela suuruse kingituse lisaks isalt pärandusena saadud 300 000 naelale.

Ülestunnistus ilmselt tekitab uusi küsimusi, kas emalt saadud kingitus tuli osaliselt offshore-fondidest.

Cameron möönis laupäeval, et see nädal ei ole olnud «suurem asi» ning et ta oleks pidanud olukorda paremini käsitlema.

Briti peaminister kinnitas pühapäeval, et Ühendkuningriik on esirinnas rahvusvahelises tegevuses, mille eesmärgiks on tegeleda agressiivse maksudest kõrvalehoidmisega ning teatas uue rakkerühma moodustamisest selle tegevuse tõhustamiseks.

Rakkerühma juhib Briti maksuamet ning see uurib Mossack Fonescast lekkinud dokumente, et tuvastada need kliendid, keda on alust kahtlustada maksudest kõrvalehoidmises ja rahapesus.

Cameron tunnistas neljapäeval, et tal oli koos abikaasaga osalus tema isa loodud maksuparadiisi fondis. Nad olid ostnud osaluse 1997. aastal 12 497 naela eest ning müüsid selle 2010. aastal 31 500 naela eest neli kuud enne seda, kui Cameronist sai Briti peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles