Indias hukkus templiplahvatuses ja tulekahjus üle 79 inimese (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indias toimus templis plahvatus.
Indias toimus templis plahvatus. Foto: AFP / Scanpix

India lõunaosas sai pühapäeval ühes templis aset leidnud võimsas plahvatuses ja sellele järgnenud tulekahjus surma vähemalt 100 inimest, teatas Kerala osariigi peaminister Oomen Chandy.

«Minuni jõudis informatsioon, et surnuks on kuulutatud 79 inimest,» lausus Chandy telekanalile NDTV. Viga sai üle 250 inimese.

Anonüümsust palunud Kerala politseiniku sõnul oli hukkunuid vähemalt 84.

Suur rahvahulk oli kogunenud rannikulinnas Paravuris hindude Puttinghal Devi templisse, et öösel kella kolme paiku ilutulestikku jälgida.

Tulekahju puhkes pärast võimsat plahvatust templi laohoones, kus hoiti usupüha jaoks suurt kogust tulevärgimaterjali, ütles uudisteagentuur Press Trust of India.

Kerala siseministri Ramesh Chennithala sõnul töötasid tuletõrjujad ja politsei kogu öö, et Kollami piirkonnas asuvas templis põlengut kustutada ning kannatanuid haiglasse toimetada.

«Praegu on olukord kontrolli all ... politsei on sündmuskohal,» ütles Chennithala.

Televisioonis edastatud videolõigus oli näha mitut võimsat plahvatust ning suitsusambaid kerkimas taevasse. Samuti näidati kannatanute saabumist ümberkaudsetesse haiglatesse. Plahvatused paiskasid betoonitükke kuni kilomeetri kaugusele, ütles kohalik elanik Jayashree Harikrishan. «Mõned tükid maandusid meie aias,» lausus ta.

Osariigi ülemkohus oli varasemalt väljastanud korralduse, mille alusel tuli hoiustada ilutulestikku templist vähemalt saja meetri kaugusel, et vältida tulekahjude puhkemist. Kõrge politseiametniku Loknath Behera sõnul seda ettekirjutust Paravoori templis ei järgitud.

Tulekahjud ning surnuks tallamised on India templites usupühade ajal sagedane nähtus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles