Ema ja poeg peavad plaani: tahame abielluda ja lapsi saada (17)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Omavahelist seksuaalsuhet avalikult tunnistanud inglastest ema ja poeg on avalikkuse eest varjunud – kartuses, et neid võib oodata kuni 15 aastat vanglakaristust.

Ameerika Ühendriikides Michiganis elavad 51-aastane Kim West ja tema 32-aastane poeg Ben Ford on olnud suhtes alates tunamullusest aastast, mil nad kohtusid esimest korda pärast seda, kui naine pani nädal aega pärast sünnitust oma poja adopteerimisele. West jäi rasedaks 19-aastasena Ameerikas õppides, pärast lapsest loobumist naasis ta Suurbritanniasse.

2013 detsembris üritas Ford – kes ise oli samal ajal abielus ja elas Colorados – oma bioloogilist ema üles leida ning saatis talle kirja. Nüüdseks on programmeerijast mees abikaasa hüljanud ja alustanud kooselu oma emaga.

Paar on rääkinud meediale, et nende suhe ei kujuta endast verepilastust, vaid hoopis sündroomi nimega «geneetiline seksuaalne ligitõmme (GSA)». Termin võeti kasutusele 1980ndatel aastatel ja see tähistab seksuaalset külgetõmmet lähisugulaste vahel, kes kohtusid alles täiskasvanutena.

Väljendi loonud autori, adopteerimistega tegelenud Barbara Gonyo sõnul võib romantilise ja erootilise pinge põhjuseks olla lähisidemete puudumine ajal, mil see peaks toimuma ema ning vastsündinu või vastsündinu ja tema õdede-vendade vahel.

«See ei ole verepilastus, see on GSA,» lausus West. «Me oleme nagu herneterad kaunas ja määratud olema üheskoos.»  Ford lisas: «Kui ma kohtasin Kimi, ei mõelnud ma temast kui oma emast, vaid kui seksuaalsest olendist.» Paar on andnud teada, et nad tahaksid abielluda ja saada lapsi.

Michigani osariigi seaduse järgi kuuluvad verepilastuslikud suhted kolmanda taseme kuriteo alla, mille eest võib karistada kuni 15-aastase vangistusega. Süüdimõistetud jäävad terveks eluks seksuaalkurjategijate nimekirja. Osariigi politsei esindaja teatas aga meediale, et ta pole paari suhtes esitatud kaebusest teadlik. 

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles