Vägivallalaine Iisraelis hakkab alla käima (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli julgeolekujõudude sõdur.
Iisraeli julgeolekujõudude sõdur. Foto: AFP/SCANPIX

Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu sõnul on pool aastat kestnud palestiinlaste noa- ja autorünnakute arv «märkimisväärselt langenud».

Oktoobris lahvatanud vägivallalaines on seni hukkunud 200 palestiinlast ja 28 iisraellast.

Iganädalase valitsuskabineti istungi ajal ütles Netanyahu, et ministritele esitatakse sisejulgeolekuameti Shin Beti andmed, mis näitavad terrorirünnakute ulatuse olulist vähenemist.

Netanyahu omistas rünnakute vähenemise Iisraeli valitsuse sammudele nende «edukuse määra» vähendamisel ning «väga jõulisi tegevusi sellise õhutamise vastu», millega taheti Palestiina avalikkust vägivallale õhutada.

Shin Bet avaldas hiljuti ülevaate märtsikuisest vägivallast riigis. Ameti andmeil toimus möödunud kuul Iisraelis, Ida-Jeruusalemmas ja okupeeritud Läänekaldal Iisraeli tsiviilisikute ja julgeolekujõudude vastu 123 rünnakut.

Enamik neist olid süütepommirünnakud, kuid nende seas olid ka pussitamised, autoga inimeste rammimised, tulistamised, isetehtud lõhkekehade ja käsigranaatide õhkimised ning piiriülesed tulistamised Gaza sektorist.

Veebruaris oli rünnakuid 155 ja jaanuaris 169. Detsembris luges Shin Bet kokku 246 rünnakut, mis on märtsi näitajast kaks korda suurem.

Koos rünnakutega on langenud ka neis hukkunute arv. Märtsis sai surma vaid üks inimene, kes polnud ründaja ise – Ameerika turist Taylor Force.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles