Hiina päästab viis Expo paviljoni lammutamisest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse paviljon (ülemine rida vasakul), Venemaa paviljon (ülemine rida keskel), Hispaania paviljon (alumine rida vasakul), Saudi Araabia paviljon (alumine rida keskel) ja Itaalia paviljon.
Prantsuse paviljon (ülemine rida vasakul), Venemaa paviljon (ülemine rida keskel), Hispaania paviljon (alumine rida vasakul), Saudi Araabia paviljon (alumine rida keskel) ja Itaalia paviljon. Foto: SCANPIX

Kuigi tänavu Hiina suurlinnas Shanghais toimunud Expo maailmanäituse väravad sulgusid juba oktoobri lõpus, jäävad viie riigi keskused ilmestama kohalikku linnapilti ka edaspidi.

Väljaande Oriental Morning Post teatel on Shanghai linnavõimudel kavas külastajatele taas avada Prantsusmaa, Itaalia, Venemaa, Hispaania ja Saudi Araabia paviljonid, mis sümboolselt linnale kingitakse ning vähemalt pooleks sajandiks nn püsivasse pärandisse jäävad, vahendas uudisteagentuur AFP.

Tänavusel maailmanäitusel osales rohkem kui 220 riiki ning rahvusvahelist organisatsiooni. Enamik viie ruutkilomeetri suurusele alale püstitatud hoonetest lammutatakse. Häving ei oota aga eelpool mainitud riikide paviljone.

Meedia väitel pole korraldajad veel otsustanud, mis otstarbel ehitisi kasutama hakatakse, kuid väidetavalt saavad neist kunstigaleriid ja –stuudiod. Ülejäänud Expo ala ootavad samuti ümberkorraldused, et panna see teenima nii äri kui ka avalikke huve.

Organiseerijate sõnul külastas tänavust maailmanäitust üle 73 miljoni inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles