Iraan kiikab huviga Eesti poole

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamivabariigis naistele kohustuslikku pearätti kandev Eesti välisminister Marina Kaljurand ja Iraani välisminister Javad Zarif Teheranis.
Islamivabariigis naistele kohustuslikku pearätti kandev Eesti välisminister Marina Kaljurand ja Iraani välisminister Javad Zarif Teheranis. Foto: Eesti välisministeerium

Iraani pealinna Teherani heitgaasidest hallil tänavatel sai üldse esimese Eesti poliitikuna ametlikult riiki külastanud välisminister Marina Kaljurand õige pea ka omal nahal proovida üht linna vaieldamatut nuhtlust – liiklusummikut.

Vaatepilt, kuidas must hübriid-Mercedes seisab kohalike, plekimõlkidega kirjatud Hiina odavautode vahel, võib aga mõne aja pärast muutuda sama haruldaseks nähtuseks, kui seda praegu on seesugune uhke masin linnapildis.

Iraan on aga maailmale avanemas, eri riikide huvilistest pungil delegatsioonid saabuvad sinna regulaarselt, suured lennufirmad avavad Iraani liine ja mitmesugused ettevõtted otsivad võimalust kanda kinnitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles