Makedoonia kasutas piiril tunglevate migrantide vastu pisargaasi, vigastatuid on sadu (16)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sajad inimesed said vigastada, kui Makedoonia politsei kasutas pisargaasi ja kummikuule migrantide vastu, kes üritasid tungida läbi Makedoonia-Kreeka piiril kulgeva tara, teatas heategevusorganisatsioon Piirideta Arstid (MSF).

Kreeka poolel asuva põgenikelaagri asukad otsustasid täna meeleheitest murda läbi tara, et pääseda Makedooniasse; sealne politsei lõi rahvamassi tagasi pisargaasi ja väidetavalt ka kummikuulidega, vahendab AFP.

Vigastatute seas on ka väikelapsi.

Euronews vahendab, et tara juurde kogunes umbes 500 migranti Kreeka poolel asuvast põgenikelaagrist, kus asub umbes 11 000 migranti, kes on seal laagris nö lõksus olnud alates veebruarist. Nimelt levisid kuuldused, et piiripunkt taasavatakse. Migrantide esindajad üritasid Makedoonia piirivalvureid veenda neid riiki laskma, kuid kui sellest keelduti, hakkas rahvamass jõuga läbi murdma.

Makedoonia politsei tulistas inimeste suunas pisargaasigranaate. Makedoonia politseiallika andmeil sai viga ka kolm politseinikku, keda tabasid protestivate migrantide visatud kivid ja muud esemed.

Organisatsioon Piirideta Arstid esindajate sõnul on vigastatuid 300 ringis, vahendab BBC. Kreeka võimude väitel kasutas Makedoonia inimeste vastu ka kummikuule ja paukgranaate. Seda kinnitasid ka Piirideta Arstid esindajad.

"Oleme ravinud umbes kahtsada inimest, kel on pisargaasikahjustused," rääkis Piirideta Arstid kõneisik Jonas Hagensen BBC-le. "Enamasti on nad mehed, kuid on ka naisi ja lapsi."

Hagensen lisas, et umbes 30 inimesel on vigastused kummikuulidest, kümmekonnal inimesel on kehavigastused peksu tõttu ja veel mitmekümnel on muuld sorti kahjustused. 

Makedoonia politsei kõneisik Liza Bendevska eitab, et politsei kasutas kummikuule.

Reuters vahendab, et migrandid ei murdnud tarast läbi, mis tähendab, et Makedoonia ründas migrante Kreeka pinnal.

Kreeka on Makedoonia tegevuse hukka mõistnud.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles