Malaisia sulges kuumalaine tõttu üle 250 kooli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma Meteoroloogiaorganisatsioon (WMO) teatas märtsis, et 2016. aasta jaanuar ja veebruar olid kõigi aegade soojemad kuud.
Maailma Meteoroloogiaorganisatsioon (WMO) teatas märtsis, et 2016. aasta jaanuar ja veebruar olid kõigi aegade soojemad kuud. Foto: Scanpix/AFP

Malaisia võimud sulgesid ilmastikunähtuse El Niño põhjustatud kuumalaine tõttu üle 250 kooli.

Võimud andsid koolidele sulgemiskäsu Perlise ja Pahangi osariikides, kus temperatuur kerkis üle 37 kraadi Celsiuse järgi ja püsis sel tasemel üle 72 tunni, teatas kohalik meedia.

Haridusministeeriumi teatel langetati otsus umbes 100 000 õpilase tervise kaitsmiseks, edastas ametlik uudisteagentuur Bernama.

Kuumalaine on aeglustanud Malaisias juurviljakasvatamist, tuues kaasa hinnatõusu. Kõrge temperatuur on mõjutanud ka riisipõlde ja kautšukiistandusi.

Mitut Aasia piirkonda räsib El Niño põhjustatud põud, mis on andnud tõsise hoobi põllumajandusele ka Tais ja Filipiinidel.

Malaisia meteoroloogide sõnul on hullem siiski möödas ja kuumalaine peaks hakkama lähiajal taanduma.

«Halvim on möödas seoses mussoonvihmade vaheperioodi algamisega ning oodata on rohkem vihma,» ütles riikliku meteoroloogiaameti peadirektor Che Gayah Ismail AFP-le.

El Niño saab alguse mere soojenemisest Vaikse ookeani ekvatoriaalses piirkonnas ning võib kohati põhjustada tavatult tugevat vihmasadu ja mujal põudasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles