USA analüütik: Vene sanktsioonid on olnud suuresti edutud (13)

Evelyn Kaldoja
, Washington-Tallinn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma Virginia ülikoolis kaitstud doktoritöös keskendus Emma Ashford naftakaubanduse ja relvakonfliktide vahelistele seostele.
Oma Virginia ülikoolis kaitstud doktoritöös keskendus Emma Ashford naftakaubanduse ja relvakonfliktide vahelistele seostele. Foto: Evelyn Kaldoja

Praegune Venemaa küll kannatab majanduslikult, kuid selle põhjuseks pole mitte lääneriikide sanktsioonid, vaid naftahind, arvab USA liberaalse Cato mõttekoja teadur Emma Ashford.

- Te avaldasite hiljuti analüüsi, mis ütles, et Ühendriikide sanktsioonid Venemaa vastu on täielik läbikukkumine. Miks te nii väidate?

Jah. Kuigi pean ütlema, et analüüsi pealkirja ma ise ei pannud. Ma ise ütleksin, et need sanktsioonid on olnud suuresti edutud, ma ei ütleks, et totaalne läbikukkumine.

Sellel on mitu põhjust. Esiteks, suurem osa Venemaale tekitatud majanduslikust kahjust, mida meie omistame sanktsioonidele, on tegelikult pigem naftahinna kui sanktsioonide tulemus. Teiseks, kui võtta arvesse, et Vene valitsus pole peaaegu üldse oma poliitikas järeleandmisi teinud, siis pole need sanktsioonid tegelikult väga mõjusad olnud.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles