Vabatahtlikult poris ehk kuidas aidata migrante (4)

Juhan Mellik
, Calais`- Tallinn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgupidi mudas, käed täis rämpsu – selline on vabatahtliku argipäev.
Jalgupidi mudas, käed täis rämpsu – selline on vabatahtliku argipäev. Foto: Tairo Lutter

Tolmused riided, võidunud juuksed, määrdunud jalanõud – need on märksõnad, mis iseloomustavad tööpäevahommikuti ühte Calais’ äärelinna laohoone ette kogunevat seltskonda. Nad on vabatahtlikud, kes võtnud ette ülla missiooni: pühendada oma jõud ja nõu sellele, et aidata tuhandeid sinna kanti lõksu jäänud migrante.

Neidsamu migrante, kelle kinnisideeks on pääseda üle mere – või selle alt – Suurbritanniasse, et leida seal töö ja parem äraelamine. Neidsamu, kelle kohta võis veel mõni kuu tagasi lugeda uudistest: jälle on keegi roninud tunnelisse või sokutanud end veoauto peale, jälle on keegi saanud surma.

Enam sääraseid teateid eriti ei kuule, sest Prantsusmaad ja Suurbritanniat ühendava eurotunneli sissepääs on rangema valve all. Ent migrante on laagrites endiselt, ja nende abistamisele on end pühendanud organisatsioon nimega L’Auberge des Migrants.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles