Mida kõike jõuaks teha lennul Dubaist Aucklandi? (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boeingi lennuk õhku tõusmas
Boeingi lennuk õhku tõusmas Foto: SCANPIX

Tihtipeale tekib juba lühemate Euroopa- siseste lendude ajal küllastumus ja soov päral olla, et saaks jalgu sirutada ja tunda vaba ruumi enda ümber. Millised on aga need lennud, mis panevad proovile lendaja võimekuse istuda oma kohal ja taluda tihti tüütuid kaasreisijaid?

Viimase aja madalad kütusehinnad on pannud lennufirmasid soodustama vahemaandumisteta ja selle võrra reisija jaoks ahvatlevamaid pikamaalende, mis viivad sõitja soovitud sihtpunkti kokkuvõttes vähema ajaga ja tänu pidevalt arenevale tehnikale ka vähema kütusekuluga, kui seda oleks võimalikuks peetud veel mõned aastad tagasi. The Wall Street Journal nimetab maailma pikimad lennud, mis on tänu soodsatele tingimustele reisijatele avatud või peatselt pakkumisel.

Maailma pikima lennu tiitli saab endale Dubai-Aucklandi lend, mis kestab rohkem kui 17 tundi. Araabia Ühendemiraatide lennufirma Emirates poolt käiku lastud vahemaandumisteta lend võttis esikoha üle Qantas Airways’i lennult Dallase ja Sydney vahel, kes enne seda positsiooni hoidis.

Ameerika lennufirma United Airlines avaldas hiljuti, et avab Juunis vahemaandumisteta lennu San Francisco ja Singapuri vahel, mis saab samuti olema üks pikimaid lende maailmas. Samaaegselt ameeriklastega, teatas Qatar Airways Auckland-Doha liini avamisest, mis tõotab tulla pikem, kui hetkel maailma pikima lennu tiitlit kandev Emiraatide lend.

Maailma pikimate lendude TOP 10

  1. Auckland, Uus-Meremaa- Dubai, AÜE (17 tundi 20 minutit, 14 178 km)
  2. Dallas, USA- Sydney, Austraalia (16 tundi 50 minutit, 13 790 km)
  3. Abu Dhabi, AÜE- Los Angeles, USA (16 tundi 45 minutit, 13 494 km)
  4. Dallas/Fort Worth, USA- Hong Kong, Hiina (16 tundi 35 minutit, 13 053 km)
  5. Dubai, AÜE- Houston, USA (16 tundi 20 minutit, 13 140 km)
  6. Jiddah, Saudi Araabia- Los Angeles, USA (16 tundi 10 minutit, 13 403 km)
  7. Doha, Qatar- Los Angeles, USA (16 tundi 10 minutit, 13 359 km)
  8. Dubai, AÜE- Los Angeles, USA (16 tundi 00 minutit, 13 412 km)
  9. Abu Dhabi, AÜE- San Francisco, USA (16 tundi 00 minutit, 13 124 km)
  10. Atlanta, USA- Johannesburg, LAV (15 tundi 21 minutit, 13 572 km)

Taolised lennud ei saa isegi odavate kütusehindadega soodsad olema, kuna juba suurem kütuse kaal sunnib lennukit kulutama rohkem kütust õhus olles. Kütuse kaalule lisanduvad veel suurem kogus toitu, jooke ja rohkem teenindajaid, mis kõik on vajalik, et kliendile reis võimalikult talutavaks muuta.

Lennukid, mida plaanitakse eriti pikkadel lendudel kasutama hakata on uue generatsiooni Airbus A350 ja Boeing 787, mis kasutavad kuni 20% vähem kütust kui vanad lennukid. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles