Barack Obama avaldas oma ametiaja suurima vea (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama.
Barack Obama. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama nimetas oma ametiaja suurimaks veaks, et ta ei mõeldud läbi, mis saab Liibüast pärast diktaatori Muammar Gaddafi kukutamist.

Samas märkis Obama usutluses Fox Newsile, et sekkumine Liibüas 2011. aastal oli õige otsus. Pärast Gaddafi kukutamist langes Liibüa aga kaosesse ning riigis on üha enam kanda kinnitamas sunniitliku äärmusrühmituse ISIS võitlejad. Liibüa lähedus Euroopale tähendab viimasele aga otsest ohtu.

Täpsemalt vastas Obama küsimusele, milline on tema ametiaja suurim viga järgmiselt: «Arvatavasti suutmatus koostada plaane ajaks, kui olnuks õige hetk Liibüas sekkuda».

Kui aga Obamalt küsiti tema ametiaja suurima saavutuse kohta, tõi riigipea esile majanduse päästmise suurest mõõnast. Parimaks päevaks riigipea ametis nimetas ta tervishoiureformi jõustumist. Halvimaks pidas ta päeva, mil Sandy Hooki koolis toimus tulistamine.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles