Euroopa Liit laiendas sanktsioone Iraani vastu (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president Hassan Rouhani
Iraani president Hassan Rouhani Foto: STRINGER/AFP

Euroopa Liit teatas esmaspäeval, et laiendas sanktsioone 82 Iraani võimuesindaja vastu 2017. aastani aastani seoses inimõiguste olukorraga riigis.

EL on kehtestanud reisikeelde ja varade külmutamist iraanlastele alates 2011. aastast seoses inimõiguste rikkumistega.

Pole selge, kui kaua kulub läänel kõigi Iraani-vastaste sanktsioonide tühistamiseks, ütles Austria president Heinz Fischer märtsi lõpul usutluses Iraani riigitelevisiooni uudisteagentuurile IRIB.

Jaanuaris jõustus Iraani ja suurriikide ajalooline tuumalepe, mis lõpetas vastasseisu islamivabariigi tuumaprogrammi üle ja tühistas sellega seotud sanktsioonid Iraani majandusele.

Kaks kuud hiljem on Iraanil endiselt raskusi majandussidemete arendamisel läänega ja USA pankadele kehtivad piirangud islamivabariigiga seotud tehingute sooritamiseks.

«Austria üksi ei saa sanktsioone tühistada. Seda ei saa üksinda teha ka Euroopa Liit, seda peab tegema rahvusvaheline üldsus,» ütles Fischer usutluses. «Selles suhtes etendab olulist rolli USA.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles