Teismeline vang lõikas konginaabri pähe ISISe reklaamlause (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Austraalias piinas islamiradikaalide võrku langenud kurjategija oma kaasvangi – ta nüsis noaga oma kongikaaslase pealaele terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) hüüdlause.

18-aastaast Bourhan Hraichie`i süüdistatakse raskete kehavigastuste tekitamises, kui ta lõikus oma konginaabri, 41-aastase Michael Sean O'Keefe`i pealaele märgi «e4e». Seejärel kattis Hraichie mehe pea väidetavalt käerätikuga ning valas ta üle keeva veega.

«E4e» on lühend ingliskeelsest lausungist «eye to eye» ehk «silm silma vastu» ning tegu on ISISe levinud hüüdlausega. Intsident juhtus Sydney lähedal asuvas Kempsey vanglas.

Hraichie istus kinni varguse, mitte terrorismi eest – ehkki ametnike sõnul identifitseeris noormees end selgelt islamiradikaalina. Enne vahejuhtumit oli teismeline oma raske käitumise tõttu korduvalt pandud üksikkambrisse.

Endisest sõdurist O`Keefe viidi kunstlikku koomasse, kuid tema seisukord on paranemas. Ametnikud algatasid uurimise ka selle suhtes, kuidas said sattuda ühte kongi maksimaalse ohutasemega Hraichie ning tema ohutuks peetud ohver O`Keefe.

Vanglate turvalisusega tegelev ametnik Mark Wilson eitas, nagu leviks piirkonna kinnipidamisasutustes radikaalne islam. «Äärmuslus ei ole vanglates laialt levinud. Kokkupuude ISISe propagandaga käib läbi meedia,» lasus austraallane. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles