Eurokalli Brexiti vastu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexiti kampaaniamärgid
Brexiti kampaaniamärgid Foto: SCANPIX

Suurbritannia võimalik lahkumine Euroopa Liidust juunis ei mõjuta ainult britte, vaid kõiki rahvaid üle Euroopa- kellest ükski peale brittide oma poolt või vastu häält referendumil anda ei saa. Nüüd aga on ülejäänud Euroopas levima hakanud viis, kuidas oma arvamus Brexiti kohta teatavaks teha- brittid hellusega jääma meelitada. 

 Idee say alguse grupist eurooplasest, kes elavad Londonis. Nad panid alguse liikumise #palunäramineUK (#PleaseDon’tGoUK), mille mõte on lihtne: unustada debatid ja näidata brittidele veidike armastust ja siis tõendid internetti üles panna, kirjutab The Local.

«Mõte on veidi hipilik aga ega veidike sellist suhtumist paha pole. Me tahtsime teha midagi positiivset, selle asemel, et lihtsalt reeglite ja regulatsioonide üle debateerida,» sõnas Katrin Lock, üks isikutest mõtte taga.

«See on brittidele mõeldud armastusepomm,» lisas Lock.

Grupp on saanud postitusi näiteks prantslastelt, itaallastelt, sakslastelt, hispaanlastelt ja rootslastelt- kõik kallistamas britte nii Ühendkuningriikides kui ka mandril. Kallistust on hakatud selle eesmärgi pärast kutsuma Eurokalliks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles