Egiptlasest lennukikaaperdaja taotleb Küprosel asüüli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukikaaperdaja Seif al-Din Mohamed Mostafa
Lennukikaaperdaja Seif al-Din Mohamed Mostafa Foto: SCANPIX

Lennufirma EgyptAir reisilennuki kaaperdanud ja selle Küprosele lendama sundinud egiptlane esitas asüülitaotluse, võideldes enda väljasaatmisele sellelt Vahemere saarelt, teatasid Küprose võimud täna.

Võimud ütlesid, et 58-aastane Seif al-Din Mohamed Mostafa võitleb väljasaatmise vastu, taotledes ka asüüli. Taotluse vaatab läbi migratsiooniamet, kuid väljasaatmisprotseduur läheb edasi.

«Kahtlusalune on palunud asüüli ja see protseduur liigub paralleelselt kohtukuulamisega tema väljasaatmise osas,» ütles anonüümseks jäänud ametlik allikas AFP-le.

Küpros on heaks kiitnud Egiptuse taotluse anda Mostafa välja. Kohtulik ülekuulamine on kavandatud 22. aprillile.

Mostafa väidab, et Egiptusele väljaandmise korral võib oodata teda surmanuhtlus.

Nikosia loodab saada Kairolt kirjalikku kinnitust, et Mostafa ei seisa Egiptuses kohtu ette astudes silmitsi surmanuhtlusega, kirjutas Küprose kohalik päevaleht Phileleftheros täna.

Mostafad süüdistatakse Alexandriast Kairosse lennanud lennuki kaaperdamises 29. märtsil ning Larnacas maanduma sundimises.

Enamus 55 reisijast vabastati kiiresti pärast lennuki maandumist, kuid mõned pääsesid põgenema vaid mõned minutid enne kuus tundi kestnud vastasseisu lõppu.

Vahejuhtum lõppes rahulikult ja Mostafa võeti vahi alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles