Juncker kritiseeris Türgit reaktsiooni eest Saksa satiirile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni juht Jean-Claude Juncker sarjas täna Türgit reaktsiooni eest Saksa telesaatele, kus pilati Türgi presidenti Recep Tayyip Erdoğani.

Euroopa Parlamendi ees kõnelenud Juncker sõnas, et ainus viis, kuidas Türgit puudutavaid probleeme lahendada, sealhulgas ka telesatiiriku karistamise nõuet, on dialoogi pidada.

Saksamaa teatas üleeile, et vaatab läbi Türgi ametliku taotluse võtta vastutusele telesatiirik, kes solvas eetris Türgi presidenti Recep Tayyip Erdoğani.

Kantsler Angela Merkeli esindaja Steffen Seibert ütles, et Berliin sai Türgilt ametliku noodi, milles nõutakse telekoomik Jan Böhmermanni võtmist kriminaalvastutusele.

Böhmermanni laul oli väidetavalt reaktsioon Saksa suursaadiku väljakutsumisele Türgi võimude poolt ühe teise, oluliselt leebema satiirilise laulu eest.

«Ma ei mõista, kuidas kutsutakse arupärimisele Saksa suursaadik mööndustega problemaatilise satiirilise laulu eest,» ütles Juncker.

«See ei too Türgit meile lähemale, kuid pigem distantseerib meid,» ütles Juncker.

«Selge on see, et ükskõik, kui tähtis poleks ka töö põgenikega, meie sõnavabaduse ja teised fundamentaalsed väärtused ei muutu,» sõnas Juncker.

Saksa suursaadik Türgis Martin Erdmann osales hiljuti kahe Türgi valitsuskriitilise ajakirjaniku kohtuprotsessil, tahtes sellega saata sõnumit meediavabaduse ja kohtu sõltumatuse kohta, sõnas ministeeriumi pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles