Saudi Araabia nõuab usupolitseilt leebemaid meetmeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: SCANPIX

Saudi Araabia võimud nõuavad nn usupolitseilt ehk mutawaa'lt nüüdsest leebemat ja lahkemat käitumist ning on võtnud neilt õiguse inimesi vahistada.

Valitsuse kinnitatud muudatused näevad ette õigusrikkujate kohta käivate andmete edastamist tavapolitseile, teatas Saudi Araabia riiklik uudisteagentuur eile.

Mutawaa peab oma kohust julgustada vooruslikkust ja keelata pattu viima ellu sõbralikult ja hellalt nõustades, kirjutas uudisteagentuur.

Haia (ehk mutawaa) liidrid ega liikmed ei tohi inimesi peatada, vahistada, nende isikuandmeid kontrollida ega neid jälitada – see kuulub politsei või uimastipolitsei pädevusse, sätestavad uued reeglid.

Saudi Araabia usupolitsei jõustab riigi ranget islamiõiguse tõlgendust, kontrollides näiteks, kas naised riietavad ennast avalikkuses vastavalt nõuetele. Varem tohtis mutawaa vahistada ka alkoholi ja uimasteid tarbivaid inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles