Mūrniece: Varssavis otsustatagu NATO vägede jäämine Baltimaadesse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
F-16 hävitajad üle Leedu lendamas
F-16 hävitajad üle Leedu lendamas Foto: SCANPIX

 NATO Varssavi tippkohtumisel tuleb leppida kokku NATO üksuste pikaajaline jäämine Baltimaadesse, ütles Läti seimi esinaine Ināra Mūrniece kohtumisel USA kongressi liikmetega, edastas seimi pressitalitus.

«Läti ja kõikide Baltimaade jaoks on tähtis, et eelseisval Varssavi tippkohtumisel võetaks vastu otsus vägede pikaajaliseks jätmiseks Baltimaadesse,» ütles ta, rõhutades, et korrapärased sõjalised õppused Baltimaades osutavad NATO ühtsusele.

«Läti teadvustab julgeolekuväljakutseid ja on valmis suurendama kaitse-eelarve kahe protsendini SKP-st juba 2018. aastaks, ning seda sammu ei toeta mitte ainult valitsus ja seim, vaid ka ühiskond,» rõhutas Mūrniece.

USA on Läti tähtsaim strateegiline partner ja Läti hindab kõrgelt tema toetust, sh kaitsevõime ja piirivalve tugevdamisel, märkis seimi esinaine.

Läti seimi delegatsioon väljendas rahulolu USA valitsuse pakkumisega eraldada algatuse European Reassurance Initive raames 3,4 miljardit dollarit Euroopa julgeoleku tugevdamiseks.

Teadupoolest on Mūrniece 9.-13. aprillini visiidil USA-s ja 13.-18. aprillini Kandas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles