Kohus: Ted Cruz saab kandideerida eelvalimistel ja USA presidendiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ted Cruz.
Ted Cruz. Foto: AP/Scanpix

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Texase senaator Ted Cruz saab põhiseaduse alusel kandideerida riigi presidendiks ja tema nime saab kanda eelvalimistel hääletussedelile, teatas täna New Jersey kohtunik otsuses.

USA kodanikust isale või emale sündinud laps on põhiseaduse järgi tõepoolest sünnijärgne kodanik, ütles kohtunik Jeff Masin.

Cruz sündis Kanadas Alberta osariigis Calgary linnas. Tema isa on Kuuba ja ema USA kodanik. Ameerika Katoliku ülikooli õigusprofessor Victor Williams ja vabaühendus Lõuna-Jersey Mures Kodanike komitee esitasid kohtule hagi, milles asetati küsimärgi alla Cruzi õigus kandideerida 7. juunil New Jerseys toimuvatel eelvalimistel.

Hagejate väitel sai Cruz USA kodakondsuse naturalisatsiooni korras, sest ta ei sündinud Ühendriikide pinnal.

Masini otsus liigub nüüd osariigi vabariiklasest asekuberneri Kim Guadagno lauale, kes saab otsuse heaks kiita, tagasi lükata või seda muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles