USA allikas: Vene sõjalennukid käitusid Läänemere kohal agressiivselt (18)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa sõjalennukid lendasid korduvalt agressiivselt üle Läänemerel rahvusvahelistes vetes viibiva Ühendriikide sõjalaeva, ütles Ameerika Ühendriikide kaitseallikas täna.

Anonüümsust palunud Ühendriikide kaitseallikas märkis, et ülelennud toimusid eile ja täna. Ühel korral lendas Vene sõjalennuk Su-24 kõigest üheksa meetri kõrguselt üle hävitaja USS Donald Cook.

Allika sõnul sarnanes see rünnaku simuleerimisega. «See on märksa agressiivsem sellest, mida me viimasel ajal näinud oleme,» lisas allikas.

Kaitseallikas ütles Fox Newsile, et eile lendasid Vene lennukid laevast üle 20 korral, eirates korduvalt laeva meeskonna raadiokutsungeid. Laeva meeskonnal õnnestus vahejuhtumeid ka pildistada ja filmida ning salvestised on kavas peagi avalikustada.

Allika kinnitusel oli Ühendriikide sõjalaev vahejuhtumi ajal Läänemere rahvusvahelistes vetes umbes 130 kilomeetri kaugusel Venemaale kuuluva Kaliningradi oblasti rannikust. Hävitaja saabus Poola sadamalinna Gdańskisse möödunud nädalal.

Ameerika Ühendriikide hävitaja USS Donald Cook. Foto: Scanpix
Ameerika Ühendriikide hävitaja USS Donald Cook. Foto: Scanpix Foto: HANDOUT/AFP
«See pilt pole sõjafilmist, vaid tehtud Läänemere kohal,» kirjutas riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson sotsiaalmeedias. Foto: 
«See pilt pole sõjafilmist, vaid tehtud Läänemere kohal,» kirjutas riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson sotsiaalmeedias. Foto: Foto: USA Euroopa väejuhatus.
Kommentaarid (18)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles