Filipiinide vägivallakeerise eest võttis vastutuse Islamiriik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigile truudust vandunud Abu Sayyaaf on riigi lõunaosas korraldanud hulgaliselt terrorirünnakuid.
Islamiriigile truudust vandunud Abu Sayyaaf on riigi lõunaosas korraldanud hulgaliselt terrorirünnakuid. Foto: Al Jacinto/AP

Filipiinide saarel eelmisel nädalal lahvatanud vägivallakeerise eest võttis neljapäeval vastutuse sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS).

Pühasõdalased kirjutasid internetis avaldatud teadaandes, et korraldasid Basilani moslemipiirkonnas relvakokkupõrked, mille tagajärjel sai viimastel andmetel surma 23 ja vigastada rohkem kui 70 inimest.

Manila võimud teatasid varem sel nädalal, et Filipiinide lõunaosas on valitsusvägede pealetungi käigus tapetud veel kaheksa Abu Sayyaf islamisissi ja rühmituse kõrge komandör on saanud sõjategevuses viga. Valitsusväed olid saadetud piirkonda, et tappa või võtta vangi Abu Sayyafi komandör Isnilon Hapilon, kes on avalikult vandunud truudust äärmusrühmitusele Islamiriik ning keda on otsitud aastaid taga seotuse tõttu mitme ohvriterohke terrorirünnakuga.

Abu Sayyaf asutati Basilani saarel 1991. aastal ja kaotas oma tähtsaimad liidrid juba vaenutegevuse alguses, mille järel liiguti äärmusluse ja kuritegevuse teele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles