Soul: Põhja-Korea valmistub ballistilise raketi stardiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea rakett. Pilt on illustreeriv.
Põhja-Korea rakett. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea teeb ettevalmistusi keskmise tegevusraadiusega ballistilise raketi stardiks, teatas täna Lõuna-Korea meedia.

Põhja-Korea toimetas ühe või kaks Musudani raketti umbes kolm nädalat tagasi idapoolse sadamalinna Wonsani lähistele, edastas uudisteagentuur Yonhap.

«On võimalik, et Põhi saadab nad teele (Põhja-Korea riigi looja) Kim Il-Sungi sünnipäeva paiku,» tsiteeris agentuur anonüümseks jäänud allika sõnu.

Põhja-Korea tähistab Kimi sünnipäeva 15. aprillil tavaliselt suurejooneliste sõjaväeparaadide või raketistartidega.

Pyongyang on korraldanud arvukalt lühi- ja keskmaarakettide starte, kuid pole veel katsetanud Musudani raketti, mille tegevusraadius ulatub kuni 4000 kilomeetrini.

Lõuna-Korea kaitseministeeriumi kõneisik ütles, et on tõenäoline, et Põhja-Korea korraldab sellise katsetuse reedese tähtpäeva paiku.

Teisipäeval teatas uudistekanal CNN, et USA luuresatelliidid märkasid tegevust, mis võib olla ettevalmistus ballistilise raketi teelesaatmiseks mobiilselt stardiseadeldiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles