Ülemraada kinnitas Groismani Ukraina peaministriks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volodõmõr Groisman.
Volodõmõr Groisman. Foto: Scanpix/AP

Ukraina ülemraada kinnitas täna Volodõmõr Groismani uueks peaministriks, teda toetas 257 raadasaadikut.

Enne hääletust rahuldas ülemraada senise peaministri Arseni Jatsenjuki tagasiastumispalve.

President tegi ka ettepaneku nimetada välisministriks senini ametikohal olnud Pavlo Klimkin ning kaitseministriks ametisolev Stepan Poltorak.

Groismani vastu hääletas 50 saadikut. Enne hääletust rahuldas ülemraada senise peaministri Arseni Jatsenjuki tagasiastumispalve.

«Mõistan oma  kohustusi,» lausus juristi haridusega Groisman (38) enne hääletust. «Mõistan, et elame väga raskel ajal, mil peame näitama efektiivsust ja poliitilist tahet, juhtimaks riiki kriisist välja ning kiirendamaks meie Euroopa reforme ja nende kvaliteeti.»

Lisaks tõotas ta jõuliselt toetada kasinusmeetmeid, mida Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) nõuab 2014. aasta märtsis Ukrainale eraldatud 17,5 miljardi dollari suuruses abipaketis.

Mõned ökonomistid pelgavad, et Groisman ei suuda seista vastu Ukraina poliitikat seni domineerinud ettevõtjatele. Uues valitsuses pole ka senist rahandusministrit Natalie Jareskot, kes värvati 2014. aastal Ukraina majanduslanguse peatamiseks.

Tegemist on esimese valitsusremondiga pärast euroopameelset ülestõusu 2014. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles