USA komandör: Vene manöövrid ei vasta rahvusvahelistele normidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene hävituslennuk SU-24 Läänemere kohal.
Vene hävituslennuk SU-24 Läänemere kohal. Foto: SCANPIX/REUTERS

Vene sõjalennukite manöövrid USA laevastiku aluse kohal Läänemerel ei vasta rahvusvahelistele standarditele, sõnas sõjalaeva USS Donald Cook komandör täna Klaipėdas.

«Need ei ole vastavuses relvajõudude professionaalsete normidega rahvusvahelistes vetes ning õhuruumis,» sõnas komandör Charles Hampton Leedus ajakirjanikele.

USA sõjaväelased jälgisid Vene lennukit Su-24 mitme kilomeetri kauguselt ning olid asetleidnud intsidendiks valmistunud, sõnas komandör.

Samuti lisas Hampton, et USA valitsuse protestinoot ei olnud tingitud hirmust, vaid tehti julgeolekuhuve silmas pidades.

Vene sõjalennukid sooritasid Läänemerel rahvusvahelistes vetes liikunud USA sõjalaeva kohal esmaspäeval ja teisipäeval agressiivseid ülelende, ütles Ühendriikide kaitseametnik eile.

Ühe vahejuhtumi käigus lendas Vene Su-24 umbes 9 meetri kõrguselt üle USA sõjalaeva USS Donald Cook, sõnas eile anonüümsust palunud ametnik.

Vene õhujõudude Su-24 meeskonnad järgisid Läänemerel rahvusvahelistes vetes USA sõjalaevast Donald Cook mööda lennates kõiki ohutusreegleid, ütles täna Vene kaitseministeeriumi ametlik esindaja Igor Konašenkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles