Sotsiaaldemokraadid tõusid Soome populaarseimaks parteiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome sotsiaaldemokraatide juht Antti Rinne.
Soome sotsiaaldemokraatide juht Antti Rinne. Foto: Lehtikuva / Scanpix

Sotsiaaldemokraadid (SDP) on tõusnud Soome populaarseimaks parteiks ning edestavad nüüd Keskerakonda; ajalehes Helsingin Sanomat reedel avaldatud küsitlustulemuste kohaselt saaks SDP praegu häältest 21,7 ja Keskerakond 20,6 protsenti.

Kõikide valitsusparteide reiting on lehe eelmise arvamusuuringuga võrreldes langenud. Parempoolse Koonderakonna (Kokoomus) poolt hääletaks 17,1 protsenti ja põlissoomlasi toetab 9,7 protsenti vastanuist.

Valitsusparteide populaarsus on langenud 47,4 protsendini.

Põlissoomlaste toetus on viimase kuue aasta jooksul olnud vaid ühel korral praegusest madalam. Koonderakonna reiting on olnud sama madalal möödunud korral enne parlamendivalimisi 2015. aastal.

TNS Gallup uuris Helsingin Sanomate palvel parlamendivalimiste toetust ajavahemikus 14. märtsist kuni 11. aprillini. Ühtekokku küsitleti 2500 inimest. Tulemuste veamarginaal on suuremate erakondade osas kaks protsendipunkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles