Fotod ja video: Jaapani maavärinas hukkus vähemalt üheksa inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavärin Jaapanis.
Maavärin Jaapanis. Foto: AP / Scanpix

Jaapani lõunaosa raputanud maavärinas magnituudiga 6,5 hukkus üheksa ja sai vigastada 860 inimest, neist 53 tõsiselt, teatasid võimud täna.

Maavärin purustas Kyushu saarel maju ja lõhkus teid. Kumamoto prefektuuris sai muuhulgas kahjustada hinnalise Kumamoto lossi katus.

Jaapani valitsuse kõneisik Yoshihide Suga lubas külastada reedel õnnetuspiirkonda, et vaadata üle kahjustused. Umbes 2000 politseinikule ja 1300 tuletõrjujale on toodud appi 1600 sõdurit.

Päästetööde fookus on maavärina epitsentri lähistel asuva Mashiki linna piirkonnas. Päästetöötajatel õnnestus tuua rusudest elusalt välja kaheksa kuu vanune laps.

Kumamoto prefektuuris on veeta 57 000 majapidamist, näitavad kohaliku valitsuse andmed.

«Kammime läbi Mashikit, kus purustused olid tõsised, et selgitada välja, kas on veel päästmist vajavaid inimesi,» sõnas Suga.

Maavärin magnituudiga 6,5 raputas Jaapanit eile õhtul kell 21.26 (Eesti aeg 14.26). Sellele järgnes kaks ja pool tundi hiljem maavärin magnituudiga 6,4.

Esimese maavärina järel raputas piirkonda veel umbes 100 järeltõuget.

Jaapani meteoroloogiaameti seismoloog Gen Aoki kutsus elanikke võimalike uute järeltõugete tõttu valvsusele. «Ärge minge kahjustada saanud hoonete või struktuuride juurde, mis on kokkuvarisemise veerel.» 

Jaapan asub nelja tektoonilise laama liitumiskohal ja riiki raputab umbes 20 protsenti maailma võimsamatest maavärinatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles