Video: Berliini megabordelli haarangus osales 900 politseinikku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei tegi haarangu Berliini Artemis bordellis
Saksa politsei tegi haarangu Berliini Artemis bordellis Foto: SCANPIX

Saksamaal osales Berliini niinimetatud megabordellis tehtud haarangus 900 politseinikku ning arreteeriti kuus inimest, keda kahtlustatakse inimkaubanduses ja maksupettustes.

Politseihaarangule  Artemise bordellis eelnes mitme kuu pikkune uuring ja andmete kogumine, edastab BBC.

Bordelli juhte kahtlustatakse alates 2006. aastast umbes 17,5 miljoni suuruses maksupettuses ja riigilt raha väljapetmises sotsiaaltoetuste näol.

Prokuröride sõnul teesklesid Artemise bordelli töötajad juhtide käsul, et nad ei tööta selles bordellis, vaid on FIEd. Sellise korralduse eesmärgiks oli maksudest kõrvalehiilimine.

Politsei uurib Artemise bordelli tegevust koostöös tolliametnike ja maksupettusi uurivate agentidega.

Saksamaal legaliseeriti prostitutsioon 2002. aastal ning nüüdseks on prostitutsiooniäri laialt levinud ja kasumit andev tegevusala.

Saksmaal on mitmeid niinimetatud megabordelle, milles on palju intiimteenuste pakkujaid. Need paigad on populaarsed Saksamaa naaberriikidest pärit turistide seas, kuid ka Ida-Euroopast pärit seksitöötajate seas, kes seal saavad suurte summade eest oma teenuseid pakkuda.

Saksa ametliku statistika andmetel tegutseb riigis umbes 400 000 prostituuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles