Taiwan üritab takistada Malaisiat oma kodanikke Hiinasse saatmast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: SCANPIX

Taipei üritas täna takistada Malaisiat 52 Taiwani kodanikku Hiinasse saatmast.

Taiwani välisministeerium teatas avalduses, et 20 pettuses kahtlustatud kodanikku peaksid Malaisiast saareriiki jõudma täna, ent Malaisia ametnikud lükkasid lennu kohtu luba oodates edasi.

Avalduses seisis, et Taiwani ametnikud peavad Malaisiaga intensiivseid läbirääkimisi kahtlustuse alla langenud kodanike kojutoomiseks.

Anonüümsust palunud Malaisia ametnikud kinnitasid, et Pekingi ametnikud esitasid taotluse saata taiwanlased Hiinasse.

Hiina ja Taiwani värskeim võitlus jurisdiktsiooni pärast sai alguse Keenia otsusest saata 45 Taiwani kodanikust kahtlustatavat Taiwani asemel Hiinasse.

Peking tahab nende üle kohut mõista seoses politseiohvitserideks ja kindlustusagentideks kehastudes hiinlastelt telefonitsi pangaandmete varastamisega.

Hiina nõudleb jurisdiktsiooni juhtumite üle, mille ohvrid on hiinlased, väites, et kuritegude toimepanijatele ei määrata Taiwanisse saatmise järel õiglast karistust.

Taiwani hinnangul rikkus Keenia õiguslikku protsessi. Saareriik süüdistas Pekingit vaikiva kokkuleppe rikkumises mitte sekkuda teineteise kodanike õigusasjadesse välismaal.

Hiina peab 1949. aastal kommunistide võiduga lõppenud kodusõja järel Hiina maismaast lahku löönud Taiwanit mässuliseks provintsiks, mis tuleb vajadusel jõuga liita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles