Hiina näitas deporteeritud taiwanlasi televisioonis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinas vahi all viibivad taiwanlased eskorditakse lennukist ülekuulamisele
Hiinas vahi all viibivad taiwanlased eskorditakse lennukist ülekuulamisele Foto: SCANPIX

Hiina riigimeedia näitas reedel Keeniast väljasaadetud ja Hiinas vahi all viibivaid taiwanlasi tunnistamas üles pettust.

Keenia deporteeris sel nädalal Hiinasse 45 taiwanlast. Taipei väitel on mitu kahtlusalust Aafrika riigis juba õigeks mõistetud.

Hiina riiklik telekanal CCTV näitas kaht Taiwani kahtlusalust Pekingi vanglas oma kuritegusid politseile üles tunnistamas. Sarnased avalikud ülestunnistused on muutunud Hiinas tavapäraseks. Peking tahab nende üle kohut mõista seoses politseiohvitserideks ja kindlustusagentideks kehastudes hiinlastelt telefonitsi pangaandmete varastamisega.

Hiina avaliku julgeoleku ministeeriumi väitel on Pekingil juriidiline õigus kahtlusaluste üle kohut mõista. Taipei väitel röövisid Hiina võimud esimesed Taiwani kodanikud, kes nädalavahetusel Hiinasse saadeti.

Hiina ja Taiwani värskeim võitlus jurisdiktsiooni pärast sai alguse Keenia otsusest saata 45 Taiwani kodanikust kahtlustatavat Taiwani asemel Hiinasse.

Hiina nõudleb jurisdiktsiooni juhtumite üle, mille ohvrid on hiinlased, väites, et kuritegude toimepanijatele ei määrata Taiwanisse saatmise järel õiglast karistust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles